Skip to content

Men killarna då?

10 februari 2013
tags:

Härom dagen läste jag detta inlägg på bloggen Fitt for fight om hur man när man engagerar sig för tjejer och kvinnor ofta förväntas ta ansvar för män och killar på motsvarande sätt.

När Stora sexboken för tjejer som har sex med tjejer kom ut fick vi massor av frågor på samma tema och jag får det fortfarande ibland. Några frågade om det fanns en Stora sexboken för killar som har sex med killar eller om jag och Helene Delilah hade tänkt skriva en sådan också. Men ännu fler frågade varför vi inte vände oss till killar som har sex med tjejer. Hade vi inte tänkt på att de också kunde ha nytta av innehållet i Stora sexboken? Vissa ställde frågan just utifrån premissen att vi nästan var taskiga som inte tänkte på killarna också. Andra ville väldigt vänligt tipsa oss om att vi säkert kunde sälja fler böcker om vi skrev att den var för killar också.

En av de saker jag är mest stolt över med Stora sexboken är just att den är tjej/kvinnonormativ. Målgruppen är kvinnor som har sex med kvinnor och texten är skriven för målgruppen. Punkt. Självklart kan många andra också läsa boken. Jag blir t.ex. väldigt glad om gynekologer, barnmorskor, kuratorer och terapeuter läser boken eftersom jag tror att den innehåller mycket som kan vara viktigt för dem att veta men som inte ingår i deras utbildningar i någon större utsträckning. Men det är inte en bok som vänder sig till dem i fösta hand. Samma sak med killar/män som har sex med tjejer. För en gångs skulle är tjejer som har sex med tjejer normen. Det händer inte ofta. Just därför är det så viktigt.

#blogg100

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. linda permalink
  11 februari 2013 19:36

  ÄLSKAR den boken!

 2. Malinda permalink*
  11 februari 2013 22:32

  Tack, det var roligt att höra!
  /Malinda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: