Skip to content

Menskopp

27 januari 2013
tags:

Det är högt tid att jag tipsar om menskoppen. Det finns fortfarande en massa människor som inte känner till att menskoppar ens finns. Menskoppen är ett oerhört praktiskt mensskydd som passar många men kanske inte alla. Det är en liten bägare i silikon som man viker ihop och för upp i slidan där den vecklar ut sig själv och samlar upp mensblodet och ser till att inget rinner förbi. När man ska ta ut den drar man i det lilla skaftet, tömmer den, tvättar den med tvål och vatten och sedan är den redo att användas igen. Vill man få den superren kan man dessutom koka den.

Menskopp, bredvid tändsticksask så att man ser ungefär hur stor den är.

Menskopp, bredvid tändsticksask så att man ser ungefär hur stor den är.

Den enda nackdelen jag hittat är egentligen att den är opraktisk när man vill tömma den på en offentlig toalett där man måste gå ut från toaletten till ett rum utanför där många gemensamt använder handfaten. För det vill man kanske inte göra med sin nyligen använda menskopp i handen. Men det funkar såklart att stoppa tillbaka den utan att tvätta den någon gång ibland om man måste.

Fram tills för ett tag sedan kunde man bara beställa menskoppar på nätet eller köpa dem i några enstaka speciella butiker som t.ex. Hallongrottan som fram tills för ett par veckor sedan var en queerfeministisk bokhandel i Stockholm. Men säljs de på Apotek Hjärtat och det tycker jag är fantastiskt bra, allt fler kommer att få reda på att menskoppar finns och är ett utmärkt alternativ till tampong. Eftersom menskoppen inte är absorberande som en tampong så riskerar den inte att irritera slemhinnorna som tamponger kan göra och dessutom är det miljövänligt och billigt om man jämför med vad bindor och tamponger kostar i längden. Om du inte testat menskopp än så gör det. #blogg100

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: