Skip to content

Saker som heterosexuella gillar

25 februari 2009

Årets Stockholm Pride kommer att ha temat Hetero. Ett bra tema som det går att göra mycket roligt och intressant med. Hur är heterosexuella egentligen? Hur lever de? Vilka drömmar har de? Känns det lika dant för dem när de är kära som för oss andra? Och varför är de så sexfixerade? Vi är många som undrar och tycker att det är hög tid att de blir ordentligt synade i sömmarna. Här kommer några av mina iakttagelser. Inspirerad av den underbara bloggen Stuff White People Like (och med en duktig skopa generaliserande och ögonglimt om det inte var uppenbart) presenterar jag härmed stolt fyra saker som heterosexuella gillar:

1. Kvinnligt och manligt

Jag bildgooglade på femininity och detta var den första bilden som kom upp.

Jag bildgooglade "femininity" och detta var den första bilden som kom upp.

Och när jag bildgooglade masculinity blev detta första resultatet.

Och när jag bildgooglade "masculinity" blev detta första resultatet.

Kvinnor ska vara kvinnliga och män ska vara manliga och det är naturligt, rätt och riktigt i alla lägen. Dessutom är alla kvinnor som de är just för att de är kvinnor och männen är precis som de är på grund av att, ja du gissade rätt, de är män. Heterosexuella är helt besatta av det manliga och det kvinnliga samtidigt som ingen av dem egentligen vet vad det betyder, men det oroar de sig inte för det minsta. Inga andra personliga egenskaper är någonsin lika viktiga och det finns inget som inte kan förklaras utifrån kön.

Exempel: Har en kvinna köpt en bokhylla? Det är självklart för att det är kvinnligt att vilja göra det fint och mysigt hemma. Har en man köpt en bokhylla? Det är givetvis för att det är manligt att tänka praktiskt och vilja organisera sina böcker.

2. Bögar

Heterosexuella älskar bögar och alla vill ha en egen. De tycker att bögar är så roliga, har så bra smak och är den bästa accessoar man kan ha. Är man heterosexuell tjej kan man prata om killar med sin bög, ta med honom på shoppingrundor och visa sig naken utan att oroa sig för att han ska bli upphetsad och har man tur kan man få följa med honom på bögklubb och prata högt om hur avundsjuk man är på att bögar är så mycket snyggare än ”vanliga killar”. Är man heterosexuell kille är en bögkompis det ultimata tecknet på att man är modern och storsint. Särskilt glada blir heterosexuella killar när de får berätta att deras bög inte alls är fjollig och att de SJÄLVKLART kramar honom och faktiskt inte tänker på att han är bög. De heterosexuella killar som ännu inte vågat eller lyckats skaffa sig en egen bög brukar vara uppriktigt undrande inför hur det kommer sig och försöka hävda sig ändå genom att säga att de inte alls har något emot bögar ”så länge de inte stöter på mig”.

3. Lesbiskhet

Heterosexuella älskar inte lesbiska men de gillar verkligen konceptet. Heterosexuella kvinnor kan prata länge och gärna om hur lätt det vore att vara tillsammans med en annan kvinna eftersom alla kvinnor förstår varandra, är snälla och alltid vill hjälpas åt med allt. Dessutom är de nyfikna på att testa ”tjejsex”. Dock inte med någon som är lesbisk på riktigt. Heterosexuella män känner sig aldrig så manliga och så heterosexuella som när de tänker på ”lesbiskt sex” och frågar du en heterosexuell kille vad killar tänder på är det högst troligt att han svarar att verkligen alla killar tänder på att titta på två tjejer som har sex med varandra. Lesbiskt sex. Men de tänder självklart inte på lesbiska för de är ju fula (hetero-lingo för ”inte tillräckligt kvinnliga”).

4. Återgälda förtroenden

När någon har visat sig ha stort förtroende för dig, t.ex. genom att berätta sitt livs djupaste hemlighet för dig, ska du återgälda det genom att själv berätta en stor hemlighet. Så resonerar alla heterosexuella och att de skulle kunna missförstå vad som är ett stort förtroende ibland, ja, den tanken har nog aldrig slagit en enda av dem. Därför får man räkna med att få reda på en och annan djup hemlighet om man umgås med heterosexuella trots att man bara i förbifarten antytt att man kanske inte är helt hetero själv. Om du undrat hur det kommer sig att din nya arbetskamrat helt gränslöst så fort ni blivit ensamma i kopieringsrummet berättat om sin makes förkärlek för oralsex eller att de varit otrogna under alla säljkonferenser de någonsin varit på så har du alltså förklaringen här. Eftersom du så frikostigt öppnat ditt innersta genom att berätta för dem att du är bisexuell så vill de återgälda förtroendet på ett i deras ögon likvärdigt sätt. De är för söta ibland, de heterosexuella.

Bubblare: Monogami, Sport, Mångfald, Kukar, Ålandskryssningar

Det finns många andra saker som heterosexuella också gillar. Berätta gärna vad du lärt dig genom studiebesök och fältstudier i heterovärlden.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. 25 februari 2009 9:28

    Du är så rolig!!!!!!

  2. 09 april 2009 10:01

    Du är världsklass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: