Skip to content

RFSL-kongress och Albert Kennedy Trust

06 maj 2008

I helgen var jag på RFSL-kongressen i Stockholm. Jag var nämligen medförfattare till ett tilläggsyrkande till verksamhetsplanen. Vi hade en idé om ett mentorsprogram för socialt utsatta HBT-ungdomar som vi tycker att RFSL ska börja arbeta med. Det tyckte kongressen också. Det ska bli roligt att få hjälpa till med utformning och uppstart av projektet som jag tror kan bli hur bra som helst.

Albert KennedyNär vi kom på idén var vi inspirerade av engelska Albert Kennedy Trust som hjälper hemlösa och socialt utsatta HBT-ungdomar i London och Manchester och rekryterar och utbildar fosterhem, stödfamiljer och mentorer. Tack och lov har vi inte lika många hemlösa ungdomar i Sverige som i Storbritannien, och risken att bli torterad av polisen är minimal, men det är ändå en ruskigt stor sak för väldigt många att komma ut och vi vet att många unga HBT-personer mår dåligt och saknar positiva förebilder. Det är för dem som ett mentorprogram skulle kunna vara till hjälp.

Albert Kennedy som givit namn åt Albert Kennedy Trust var bög och bodde i fosterhem när han dog bara 16 år gammal. Hans strejta fostermor startade stiftelsen för att hon insåg att hon inte kunde ge sina fosterbarn som var homo, bi och/eller transpersoner det stöd och den förståelse som de behövde. Stiftelsen har funnits sedan 1989 och stöds bland annat av skådespelaren Sir Ian McKellen.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: